Sõlmiti memorandum Radio Promin’i sisu edastamiseks raadios Druzi

Sõlmiti memorandum Radio Promin’i sisu edastamiseks raadios Druzi

Ukraina avalik-õigusliku ringhäälingukorporatsiooni Suspilne Movlenja ettevõte Radio Ukraine sõlmis raadioga Druzi (Druzi.ee) memorandumi raadiokanali Radio Promin poolt toodetud sisu edastamiseks Eestis.

„Kultuuridiplomaatia on meile praegu väga oluline ja koostöö Eesti raadioga Druzi on meile hea võimalus seda demonstreerida. Tänu sellele koostööle muudame kaasaegse Ukraina muusika, Raadio Promini saated ja meie uudised kättesaadavaks mitte ainult ukrainlastele, vaid ka kõigile Eesti elanikele. Kõike seda saab mugavalt kuulata digiplatvormidel, mis on tänapäeva elu reaalsus, mil igaüks saab endale sobival hetkel teda huvitavat sisu kuulata. Seetõttu on ukrainakeelne kultuuritoode Eestis äärmiselt oluline suhtluseks kõigi nendega, kes seda praegu vajavad, et toetada ja tunda end ühtsena ukrainlastega,“ ütles Ukraina rahvusringhäälingu juhatuse esimees Mõkola Tšernotõtskõi.

Koostöö raames kavatseb Suspilne edastada mitmeid Radio Promini saateid:

  • „Selektsija“ („Valik“), uue ukraina muusika saade, mida hakatakse Eestis edastama kord nädalas ühepäevase hilinemisega;
  • muusikauudised, edastatakse igapäevaselt;
  • „Promin rekomenduje“ („Promin soovitab“), edastatakse kord nädalas;
  • „Suspilni Novõnõ“ („Suspilni uudised“), 4-minutilised uudised iga tund argipäeviti kell 8.00-20.00, nädalavahetustel kell 10.00-18.00;
  • filmisaade „Віра в кіно з Вірою Сивачук“ („Vira kinos koos Vira Sivatšukiga“).

Raadio Promini tegevprodutsent Maksõm Jakovenko: "Meil on selle koostöö üle väga hea meel, sest see annab kõigile ukrainlastele Eestis võimaluse olla meile lähemal ja mugavamalt raadiot kuulata."

Hetkel saab Druzi raadiot kuulata läbi mobiilirakenduse Druzi.ee oma telefonis ja tahvelarvutis. Arvutist saab kuulata Druzi.ee kodulehel. Samuti plaanib raadio Druzi lähitulevikus hankida ringhäälingu sagedused.

25 mai 2024