"Slovo maja. Lõpetamata romaan" linastusele

"Slovo maja. Lõpetamata romaan" linastusele

Head sõbrad!

Kutsume teid rahvuskultuuride päevade raames 14. septembril kell 15.00 Ukraina režissööri Taras Tomenko filmi „Slovo maja. Lõpetamata romaan“ linastusele kino Sõpruses, Vana-Posti 8!

Filmilinastust korraldavad Ukraina filmiklubi Eestis, Ukraina organisatsioonide assotsiatsioon Eestis, Fresh Production Group, Tallinna Kultuuri- ja Spordiamet osana kultuuririkkuse aasta 2024 programmist.
Rahvuskultuuride päevi tähistatakse Tallinnas 14.-24. septembrini eesmärgiga näidata siin elavate erinevate rahvuste mitmekülgset ja põnevat kultuuri. 14. septembril tähistatakse Ukrainas ka borši päeva ja sel puhul on tulemas ka erisündmus!

Film "Slovo maja. Lõpetamata romaan" on Eestis juba linastunud, kuid arvestades asjaolu, et see on Ukrainas viimased kolm kuud populaarsust kogunud, otsustasime seda veelgi suuremale publikule tutvustada!
Film esitati hiljuti kaalumiseks Ukraina kandidaadina Oscaritele! Ukraina Oscari-komitee otsustab Ukraina Oscari kandidaadi 9. septembril.

"Slovo" hoonest Harkivis sai alguse praegu Ukrainas toimuvad sündmused, nimelt Venemaa täiemahuline sõda Ukraina vastu – need olid Ukraina rahvale esimesed proovikivid. Film räägib dramaatilise loo Ukraina kirjanikest, luuletajatest ja lavastajatest 1920.–30. aastatel. Stalini käsul koondati nad kooperatiivmaja "Slovo" katuse alla ja sunniti süsteemi hüvanguks töötama.

Sellel hoonel oli Ukraina kultuuri jaoks tohutu tähtsus, kuid Stalini masin töötas erakordse küünilisusega. Neist kõigist said osalised eksperimendis, mille eesmärk oli kujundada uut tüüpi nõukogude kirjanik ning omada täielikku kontrolli loomeprotsessi üle, et luua üks ja ainus kunstiline meetod sotsialistliku realismi viljelemiseks. Enamik neist, kes keeldusid koostööst nõukogude võimuga, hävitati.

Film räägib sellest, kuidas kommunistlik paradiis muutub kommunistlikuks põrguks. Lugu põhineb tõestisündinud sündmustel. Film on võitnud arvukalt auhindu ja auhindu kuuel rahvusvahelisel filmifestivalil.

  • Kestus: 120 minutit
  • Aasta: 2021
  • Keel: ukraina
  • Subtiitrid: eesti, inglise
  • Vanusepiirang: 18+

Sissepääs - tasuta.

14 september 2024