Meie peamised külalised - lapsed!

Meie peamised külalised - lapsed!

Eile esitlesime Ukraina filmiklubi raames uut projekti - Lastefilmiklubi, mis hakkab tegutsema erinevates Eesti linnades! Linastuse korraldas Ukraina Organisatsioonide Assotsiatsioon Eestis koos Ukraina Noorte Liiduga Eestis FRESH PRODUCTION GROUP kaasabil ja Integratsiooni Sihtasutuse toel!

Tallinna filmiklubi avafilmiks oli fantaasiajutt rüütlitest "DŽURA KOROLEVÕTŠ".

Tervituskõnega publiku poole pöördus Ukraina Noorte Liidu koordinaator Diana Orlytsia, kes tervitas kõiki kohaletulnuid ning rääkis UNL-i tegemistest ja filmiklubi raames toimunud esimesest linastusest:

"Ukraina Noorte Liit Eestis on osaks avalik-õiguslikust organisatsioonist, mis on pea 100 aastat vana, SUM-i filiaalid on levinud üle maailma: Euroopasse, Lõuna- ja Põhja-Ameerikasse, Austraaliasse. Ühendame Ukraina lapsed emigratsioonis, et, olles kaugel oma sünnimaast, kasvaksid nad kõik üles Ukraina patriootidena.

Kutsun teid meie kohtumistele ja kultuuriüritustele!

Täna on meil ülimalt hea meel, et avate koos meiega Ukraina Laste Filmiklubi Eestis!

Laste filmiklubis on meie põhikülalised lapsed!"

Meie sõbrad Spilno_ee raamatukogu, kes täiemahulise sissetungi algusest peale on ellu viinud algatusi, mis ühendavad täiskasvanuid ja lapsi ukrainakeelsete raamatute lugemise ümber, rääkisid laste vestlusklubist, ühistest lugemis- ja loometegevustest, kohtumistest ukraina ja eesti kirjanikega ja, muidugi, uskumatutest raamatututest!

Laste ja nende vanemate poole pöördusid ka Ukraina laulu- ja tantsurühma "Volja" peakoreograaf Anastasia Kozachok ja Tartu laste lugemisklubi KOLO asutaja Oksana Kuts, kes jagasid infot oma loominguliste ühenduste tegemistest ning kutsus kõiki soovijaid liituma.

Pärast filmilinastust said meie vaatajad toetada ka olulist algatust: Ukraina Noorte Liit Eestis liitus annetuste kogunemisega kogu maailmas toimuva heategevusürituse "Soojaga südamed" raames! Kanadas, USA-s, Hispaanias, Suurbritannias - kõik ühinevad ja koguvad raha Ukraina lastele, kelle vanemad hukkusid või võitlevad rindel.

Tänu teile kogunes 254 eurot ja 100 grivnat. Selle raha eest ostetakse soojad riided ja jalanõud, koolitarbed, raamatud ja mänguasjad, mida lapsed saavad talvevaheajal kingitusteks.

Meil on väga hea meel, et seansile kogunes saalitäis rahvast - nii palju lapsi ja täiskasvanuid, kes tunnevad huvi uue ukrainakeelse kino ja animatsiooni vastu! Täname teid selle eest, et toetate ukraina kultuuri ja keele arengut ka väljaspool oma kodumaad.

Oleme väga tänulikud tagasiside eest ja järgmisel korral märgime kindlasti vanusepiiranguid, mis on märgitud filmide kirjelduses.

Aitäh Kinole Sõprus külalislahkuse eest!

Aitäh meeskonnale ja kõigile, kes filmilinastuse korraldamisel osalesid!

Aitäh Veronika Kukurudzale vahva videomeenutuse eest sellest päevast!

Rohkem pilte - lingil.

Jälgi meie teateid: peagi toimuvad filmi "Džura Korolevõtš" linastused ka teistes Eesti linnades. Meil on hea meel teid seal näha!

Projekt "Ukraina Laste Filmiklubi Eestis/Ukraina Kinoklubi Ukraina Sõjapõgenikest Noortele" 5-1.1.UKR/2023_252-1 viiakse ellu Integratsiooni Sihtasutuse toel.

16 oktoober 2023