Alustas tööd meedialaager „Sipsik“

Alustas tööd meedialaager „Sipsik“

Eile alustas Eesti esimese ukrainakeelse raadio „Raadio Druzi“ juures tööd meedialaager „Sipsik“.

Viiepäevase laagri kestel loovad meie noored osalejad oma raadiosaateid, mis lähevad hiljem eetrisse „Druzi raadios“.

Esimene päev oli täis helgeid emotsioone ja suurepäraseid muljeid kaaslastega kohtumisest ning uute teadmiste omandamisest, mis aitavad laagris osalejatel end saatejuhi ja ajakirjanikuna proovile panna ning võibolla isegi otsustada oma edasise elutee valiku üle.

Edasiseks tulemuslikuks tööks meedialaagris jagati lapsed meeskondadesse. Nimed valiti ise, moodustusid järgmised rühmad: Sunflowers, Donetsk, Nike, Surf raiders, Red poppy ja Monolith. Professionaalne raadiosaatejuht Viktorija Lubenska tutvustas osalejatele raadiojaamas autorisaate loomise reegleid.

Meeskonnad tegid seda mängulises vormis ja esitasid üksteisele programmi nime ning kirjelduse, mida nad sooviksid luua. Iga meeskonna toimetajad ja retsensendid hindasid võistlejate töid.

Järgmisena töötavad tulevased ajakirjanikud Ukraina ja Eesti legendide kallal ning loovad nende põhjal meeskonnana saadet Raadio Druzile. Võistkonnad peavad otsustama selle kestuse, žanri ja vormi üle. Samuti peavad nad valima saatejuhid ja kinnitama programmi detailse plaani, misjärel saama üldise kokkuleppe, heakskiidu ja kinnituse projekti treeneritelt ja õpetajatelt.

Tänane päev näitas, et igaüks saab oma andeid arendada. Ja ees on ootamas veel mitmed sündmusterohked päevad, mis avavad meie osalejatele meediamaailma:

  • Külastus Eesti suurima ja ühe võimsama väljaande Postimees toimetusse, kus lapsed saavad teada, kuidas uudised sünnivad ja milliseid etappe läbib iga uudis enne avaldamist.
  • Külaskäik PR-tööstuse titaani – rahvusvahelise ettevõtte PRNews juurde, kus jagatakse eduka PR-i saladusi ja räägitakse meie sipsikutele, kuidas avaldada artikleid sellistes tuntud väljaannetes nagu Vogue, Forbes, Elle, Cosmopolitan.

Niisiis, ootame huviga järgmisi põnevaid päevi ja hoiame teid kursis meie „meedialennu“ edenemisega.

Raadio Druzi meedialaagrit Sipsik toetab Integratsiooni Sihtasutus.

Suur tänu restoranile Slava Ukraina külalislahkuse eest!

22 juuli 2024