Osavõtt õnnitluskaardi kirjutamisest Eesti Iseseisvuspäeva puhuks

Osavõtt õnnitluskaardi kirjutamisest Eesti Iseseisvuspäeva puhuks

Esmaspäeval osalesid Assotsiatsiooni esindajad Kadrioru lossis Eesti Iseseisvuspäeva õnnitluskaardi kirjutamisel koos Eesti presidendi Alar Karisega!

Presidendi kantselei paigaldas Eesti Vabariigi 106. aastapäeva auks Kadriorgu presidendilossi ette suure õnnitluskaardi. Sellele kaardile saavad kõik Eesti elanikud kirjutada oma parimad soovid oma emakeeles!

Kuna 2024. aasta on Eestis "Kultuurilise mitmekesisuse aasta", siis esimesena kirjutavad kaardile alla president Alar Karise ja presidendiproua Sirje Karise järel Eestis elavate erinevate rahvuskogukondade esindajad ja neid on kokku 216!!

Ukrainlased on teine ​​rahvusvähemus Eestis ja loomulikult oli meil suur au sellest üritusest osa võtta, esindades ukraina kogukonda!

Koos Eesti Kultuuriministeeriumi ja Integratsioonisihtasutuse esindajatega Ave Härsingu, Dmitri Moskovtsevi ja Katja Sepaga jätsid oma emakeeltes soove aktiivsed läti, eesti, mari, tatari, mokšani, tšuvaši, lesgini, burjaadi, kasahhi, korea ja maroko kogukondade esindajad, kes tegutsevad Eesti Vähemusrahvuste Liidus!

Kultuuride rikkuse aasta on pühendatud Eestis elavate rahvuskogukondade kultuurilisele mitmekesisusele. Täpsemalt saab selle algatuse raames toimuvate sündmuste kohta lugeda Kultuuririkkuse aasta kodulehelt.

Assotsiatsioon osaleb kõigil neil üritustel ja kutsub Eesti rahvuskogukondade esindajaid filmi „Kultuur vs. sõda“ linastusele | Ukraina Filmiklubi Eestis aastapäev, mis on ajastatud Venemaa täiemahulise Ukraina sissetungi 2. aastapäevale, Eesti Iseseisvuspäevale ja Ukraina kinoklubi Eestis 1. aastapäevale!!

Fotod tegi Raul Mee, 19.02.2024

22 veebruar 2024