"Mavka: metsalaul" | Tallinn

"Mavka: metsalaul" | Tallinn

Kallid sõbrad! Kutsume teid animafilm "Mavka: metsalaul" seansile, mis toimub Ukraina filmiklubi raames Eestis 13. aprillil kell 13:00 kinos Sõprus.

Seanss korraldatakse Ukraina organisatsioonide assotsiatsiooni poolt Eestis.

Ukraina animafilm "Mavka: metsalaul" stuudiost Animagrad (FILM.UA) oli üks edukamaid sõltumatu animatsiooni rahvusvahelisi väljalaskeid 2023. aastal: filmi näidati suurtel ekraanidel 148 riigis üle maailma, Metsa Hing rääkis 32 keeles ning Ukrainas osales "Mavka universumi" loomisel vähemalt 30 rahvuslikku brändi.

"Mavka: metsalaul" - imekaunis Ukraina animaseiklus. Film linastub eesti-ja ukraina keeles.

Ukraina üüratud metsad on aegade algusest peale lugematul arvul saladusi ja uskumatuid mõistatusi varjanud. Need on koduks imetabastele müütilistele olenditele, kes elavad iidsetes puudes ja valvavad truult oma püha valdust.

Mavka on äsja metsa kaitsjaks valitud metsavaim. Tema ülesanne on metsa ja selle püha südant, ehk elu allikat ennast, vägivalla ja sissetungijate, ka inimeste eest kaitsta. Lucas on muusikat armastav külapoiss, kes mängib flööti ja unistab oma kirele pühendumisest. Lucase muusika põhjustab midagi tõeliselt erakordset. Nimelt Mavka ja Lucas kohtuvad ning armuvad.

Nende armastus seisab algusest peale suurte takistustega silmitsi, kuid seda veel enam, kui külla saabub ahne Kõlina, kes väidab, et on metsa serval vana saeveski pärija, ja lubab külaelanikud välismaise tootmistehnikaga jõukaks teha. Tema tõeline eesmärk on aga saada endale Metsa Süda, et igavesti noor ja ilus püsida. Selle saavutamiseks vajab ta Mavkat, kes on juba Lucase vastu tekkivate tunnete tõttu haavatav. Kõlina kasutab Lucast relvana ning paneb külaelanikud end vihkama ja kartma.

Kas Mavka suudab metsa päästa? Kas Lucase muusika teeb imesid ja päästab armastuse? Kas kaks maailma suudavad üheskoos kurjuse vastu seista?

Žanr: fantaasia, armastuslugu, komöödia

Režissöörid: Olexandra Ruban, Oleg Malamuž

Produtsendid: Irina Kostjuk, Jegor Olesov, Anna Jelisjejeva

Stsenarist: Jaroslav Voitšek

Põhineb: Lesja Ukrainka "Metsalaul"

Hääli andsid: Natalka Denisenko, Artem Pivovarov, Olena Kravets

Muusika: Dario Vero

Heliriba: Artem Pivovarov, Hristina Solovij, "ДахаБраха", Maria Kvitka

Kinokompanii: Animagrad, Film.UA Group

  • 13. aprillil, kell 13:00
  • Sissepääs - 5 eurot (maksmine kohapeal)

Kohtade arv on piiratud!

13 aprill 2024