Linastus Ukraina režissööri Serhi Bukovski dokumentaalfilm Silvestrov

Linastus Ukraina režissööri Serhi Bukovski dokumentaalfilm Silvestrov

Üleeile näidati kinos Sõprus „Ukraina filmiklubi Eestis“ raames ja koostöös Kultuuripartnerlus SA-ga Ukraina režissööri Serhi Bukovskõi dokumentaalfilmi Sõlvestrov, mis räägib väljapaistva Ukraina helilooja Valentõn Sõlvestrovi loomingu erinevatest perioodidest!

Filmi linastus oli ajastatud samaaegselt maestro Ukraina klassikalise muusika festivali Odesa Classics raames Tallinnas 10. juunil 2024. toimuva kontserdiga, mis toimub Eestis juba kolmandat aastat järjest!

Linastust avades pöördus Ukraina Organisatsioonide Assotsiatsiooni Eestis kommunikatsioonijuht Inna Gordijenko publiku poole ja tänas Kultuuripartnerluse Sihtasutuse juhatajat Meelis Kubitsat võimaluse eest näidata filmi Ukraina filmiklubis Eestis ja saada Sõlvestrovi ainsa Tallinna kontserdi meediapartneriks!

„Meil on väga hea meel näidata täna filmi „Sõlvestrov“ ja see on meile suur au! Sõlvestrov ei ole mitte ainult geniaalne helilooja, vaid ka väga erakordne inimene. Mitte ilmaasjata ei ole filmi tunnuslause: „Ma ei loo muusikat, see loob mind“. Tegemist on tõesti Valentõn Sivestrovõga! Tema „Palve Ukraina eest“ on muutunud ülemaailmseks rahuhüüdeks ja üleskutseks peatada Venemaa agressioon.“

Publiku poole pöördus ka Kultuuripartnerluse SA juhataja Meelis Kubits, kutsudes kõiki saalis viibijaid Valentõn Sõlvestrovi kontserdile ja tänas Sõpruse kinomaja filmi näitamise võimaluse eest. Ta tänas samuti Ukraina Organisatsioonide Assotsiatsiooni viljaka koostöö eest, kel on võimalus kutsuda festivalile Odessa Classics laiemat ringi Eestis elavaid ukrainlasi.

Täname kõiki, kes filmi linastusel osalesid, samuti ootame kõiki Estonia Kontserdisaalis toimuvale kontserdile, mis on pühendatud Ukraina kuulsaimale kaasaegsele heliloojale Valentõn Sõlvestrovile, kes isiklikult Tallinna külastab.

Ukrainlased pääsevad kontserdile 50% soodustusega! Pileti ostmisel tuleb soodustuse saamiseks sisestada koodsõna "Odessa2015". Soodushinnaga pileteid saab osta siit.

24 mai 2024