Valentõn Sõlvestrovile pühendatud klassikalise muusika kontsert

Valentõn Sõlvestrovile pühendatud klassikalise muusika kontsert

Eile toimus Tallinnas märgiline sündmus – suurejooneline klassikalise muusika kontsert, mis oli pühendatud Valentõn Sõlvestrovile – meie aja Ukraina muusikageeniusele.

Muusikasündmus toimus 10-nda rahvusvahelise muusikafestivali „Odessa Classics“ raames, mis Venemaa täiemahulise agressiooni tingimustes toimub Estonia kontserdisaalis juba kolmandat aastat järjest. Ukraina helilooja Sõlvestrovi loomingut esitasid pianist ja festivali „Odessa Classics“ asutaja Oleksi Botvinov ning ukraina viiuldajad Mõroslava Kotorovitš ja Oleksandra Fedosova ning noored eesti interpreedid Hans Christian Aavik, Karolina Aavik ja Marcel Johannes Kitz.

Ukraina suursaadiku Eestis Maksõm Kononenko sõnul ei jätnud Sõlvestrovi muusika kedagi ükskõikseks. „Teisiti ei saakski, sest me räägime kõrgeima kvaliteediga muusikast, mis tõestab taas, et ukrainlased on rahvas, kes on võimeline looma ülemaailmsel tasemel kunstiprodukti. Räägime muusikast, mis väärib kõlamist kõige prestiižsematel rahvusvahelistel lavadel ja võidab kõige nõudlikuma publiku aplausi. Ja seda ei saa varjutada Venemaa propaganda, kuidas seda ka ei püütaks teha!”

Assotsiatsioon tänab kontserdi korraldajat Kultuuripartnerluse Sihtasutuse juhti Meelis Kubitsat, sest tänu tema pingutustele toimub „Odessa Classics“ juba kolmandat aastat Tallinnas. Samuti täname härra Kubitsat võimaluse eest saada festivali infopartneriks – see oli meile suur au.

Oleme kindlad, et kõigil kontserdikülalistel oli suur rõõm maestro muusikast, mis tervendab ja annab usku meie võitu praegusel kohutaval sõjaajal!

12 juuni 2024