Ukraina Kinoklubi Eestis raames avame Laste Kinoklubi, mis hakkab tegutsema mitmes Eesti linnas!

Ukraina Kinoklubi Eestis raames avame Laste Kinoklubi, mis hakkab tegutsema mitmes Eesti linnas!

Koord kuus näitame lastele ja täiskasvanutele ukrainakeelseid filme ja multifilme. Linastused toimuvad Tartus, Narvas, Paides, Pärnus ja muudes Eesti linnades!

14. oktoobril kutsume teid kell 16:00 esimesele linastusele, kus näidatakse muinasjutufilmi „Džura Korolevõtš“. Laste Kinoklubi Eestis avav linastus toimub Kinos Sõprus.

 

Filmi näitab Ukraina Organisatsioonide Assotsiatsioon Eestis koos Ukraina Noorte Liiduga, FRESH PRODUCTION GROUP toetusel.

 

Filmi „Džura Korolevõtš“ esilinastus toimus käesoleva aasta suvel!

 

Rändsõdalaste päästetud ja üles kasvatatud kuningas Juri Vapra poeg saab kuueteistkümnendal sünnipäeval ootamatult teada, et ta pole tavaline relvakandja-Ivan. Ta on kuulsusrikka perekonna pärija ja temal lasub kohustus juhtida otsustavat lahingut Kurjuse vastu. Kuid oma kodumaa vabastamine julmade, hingetute Langomeeride sissetungi eest, mida juhib isa salakaval tapja ja keda abistab nõid Krank, on raske ja üle jõu käiv missioon. Isegi siis, kui printsi selles asjas aitab Püha Miikael. Sest inimene, pealegi nii noor inimene on võimeline tegudeks – siiraiks ja meeleheitlikeks –, mida dikteerib süda, mitte mõistus. Sent see ohverdus ja võime päästa lähedase elu ongi justkui maagiline osa, mis võimaldab Kurjast jagu saada ja vabastada seda maailma Hea valitsemise jaoks.

 

Stsenaariumi autorid: Serhii Havrylyuk, Serhii Uhachevsjyi, Kira Volkov, Yulia Chernyavska, vendade Kapronovite osavõtul

Režissöör: Anton Hoyda

Operaator: Serhii Holovaschuk

Peakunstnik: Shevket Seydametov

Heliloojad: Vitaliy Kandyba, Vladyslav Kurach

Osades: Maksym Samchyk, Taisiya-Oksana Schuruk, Alina KOvalenko, Vyacheslav Dovzhenko, Oleksiy Vertynskyi, Vitaliy Saliy, Kostyantyn Temlyak, Oleksandr Kobzar, Mykhailo Kukuyuk, Yevhen Oliynyk, Oleksiy Tritenko, Dmytro Rybalevskyi, Volodymyr Raschuk ja teised.

Produtsendid: Yulia Chernyavska, Oleh Scherbyna, Serhiy Konnov, Svitlana Tulchynska

Kestvus: 96 min.

Žanr: fantasy-muinasjutt rüütlitest

Soovitatav vanus: 12+

 

 

14. oktoobril 16:00, Tallinn, Kino Sõprus

Vaba sissepääs!

 

Projekt "Ukraina Laste Filmiklubi Eestis/Ukraina Kinoklubi Ukraina Sõjapõgenikest Noortele" 5-1.1.UKR/2023_252-1 viiakse ellu Integratsiooni Sihtasutuse toel.

5 oktoober 2023