Täname festivalil „Rahvustikand ühendab“ osalejaid!

Täname festivalil „Rahvustikand ühendab“ osalejaid!

Meie Facebooki uudiste voog õilmitseb pärast festivali „Rahvustikand ühendab“ Ukraina tikandite, teie naeratuste ja tänusõnade värvides. Täname teid võimaluse eest olla koos nagu üks pere. Olete uskumatud, meie kallid sõbrad!

Tänavusel festivalil  „Rahvustikand ühendab“ osalesid esindajad Ukrainast, Eestist, Poolast, Armeeniast, Türgist ja Jaapanist. Palju oli külalisi ka teistest riikidest: USA, Ühendkuningriik, Leedu, Tšehhi Vabariik, Läti, Hispaania, Soome, Peruu ja teised.

Meie festivali aitasid luua suur meeskond sõpru, partnereid ja mõttekaaslasi:

  • Täname Eesti Vabaõhumuuseumi ja Einike Sooväli’t festivali ühise korraldamise ja toetamise eest. Täname teid külalislahkuse eest!

  • Täname Integratsiooni Sihtasutust ja Kultuuriministeeriumi festivali toetamise eest ning Ukraina Suursaatkonda Eesti Vabariigis igakülgse abi eest!

  • Täname meie koostööpartnereid, kes festivali toimumist toetasid: Z.Company-Work in Estonia, MTÜ Mondo, E-Governance Academy, MTÜ Eluliin, Nova Post Eesti, Kj Tours, Aitan Kaitsta, Spilno_ee, FC Molfar, Kaitseliit!

  • Täname kõiki Ukraina organisatsioone, kes festivali korraldamisega liitusid ja sellest osa võtsid: Ukraina Eesti Noorte Liit, Ukraina Kultuuri- ja Haridusselts Prosvita, koreograafiaansambel „Kolor“, Ukraina kunstistuudio „Mrija“, Ukraina Ühing „Spogad“, Ukraina meedia Druzi MTÜ, Kunstistuudio „Anima“, MTÜ Spilno Raamatukogu, MTÜ KOLO, OÜ Gumor UA, Pärnu Ukraina päevakeskus jt.

  • Täname artiste ja esinejaid, tantsu- ja vokaalrühmi, lauljaid ja tantsijaid, kes korraldasid tõelise Ukraina, Eesti, Poola ja Jaapani kultuuripeo!

  • Täname kogu „Ukraina pulma“ esinemismeeskonda ja bändi Džerelo unustamatu peomeeleolu loomise eest, Nina Gets’i pulmameeskonnale kostüümide loomise eest, Aleksandra Oleinõkit pruudile maagilise põldlillede kimbu eest, Julia Sweetbaker’it maitsvate kookide ja küpsiste eest.

  • Täname kaubamärki „2 Kolory“ võimaluse eest tutvuda Ukraina tikandite ja nende tikitud kleitidega, moebrändi „Momot“, kes aitas täiendada välimust moodsa riietusega, ja tüdrukuid, kes nõustusid hakkama modelliks sellel etendusel. Aitäh GxBar Tallinnale ja Inna Felt’ile šõumodellide välimuse loomise eest.

  • Täname andekaid festivalilaadal ja peoloteriil osalejaid. Oleme kindlad, et kõigile meie ürituse külalistele avaldas muljet meie andekate naiste ja meeste poolt Eestis loodud toodete mitmekesisus. Teame nüüd täpselt, keda kohalikest tootjatest soovitada, sest osalejaid oli messil ligi 60.

  • Täname kõiki Ukraina käsitöömeistreid, kes meie loosi jaoks oma teoseid annetasid – külalised hindasid teie kingitusi ja ma arvan, et see jääb festivalist imeliseks mälestuseks veel paljudeks aastateks.

  • Täname Eesti käsitöömeistrite kollektiivi Raudrohi ja Silvia Aarma’t, tänu kellele oli meil võimalus jälgida vaiba tikkimise protsessi.

  • Oleme ülimalt tänulikud meie käsitöömeistritele, kes mitte ainult ei täiendanud peo atmosfääri kõige olulisema elemendi – tikandiga, vaid õpetasid seda traditsioonilist kunsti sadadele festivalikülastajatele! Meil on hea meel, et huvi oli suur Maria Tõmkivi dekupaažmustri loomise meistrikursuste, Svitlana Jatsenko tikkimise meistriklasside, Alina Paasi käterätipistete ja nõeltikandi meistriklasside, Julia Ševtšenko palmiku punumise meistriklasside vastu. Nägime kõrvarõngaste valmistamit koos Liza Nevodnitšaga, piparkookide maalimist Irõna Petrovaga, märkide ja magnetite maalimist keraamikale Natalja Kalininaga, T-särkidele ja poekottidele printimist koos Alla Inno-Jakimenkoga, origami meistriklassid Yumiko Kiyimiga ja looduslikust materjalist piltide loomist Kai Tomasbergiga.

  • Täname südamest käsitöömeistreid Olenat Ukraina kaitseväe sõduritele võiduinglite valmistamise meistriklassi eest ja Maria Tõmkivit meistriklassi eest lintidest kollaste ja siniste käevõrude loomisel, mis kingitakse Ukraina sõjaväe sõduritele.

  • Suur tänu MTÜ-le Aitan Kaitsta, tänu kellele said kõik kamuflaažvõrkude kudumises osaleda, samuti nende vabatahtlikele, kes aitasid külalisi võrgu kudumisel ja Ukraina kaitsjate toetamisel.

  • Aitäh Faina Ukraina, Kanuti Ramen, Totti Pizza pizzeria, Türgi restoran Güllüzadem, Croissant Taskusse, Slava Ukraina ja Armeenia köögi restoran Papa's Grill maitsvate ja kordumatute roogade eest festivalil! Täname ettevõtet „Wines From Ukraine“ ja isa Ivan Hristenkot festivalikülaliste veini ja kloostriõllega kostitamise eest.

  • Täname südamest vabatahtlike raamatukogu Spilno_ee ja jalgpalliklubi "Molfar" festivali toetamise ja laste asukohas ürituste korraldamise eest – rõõmu tundsid nii lapsed kui ka vanemad.

  • Soovime tänada festivali korraldamisega tegelenud meeskonda: Alex Smirnovi, Toivo Kratti ja Volodõmõr Prokopenkot mugava ruumi korraldamise eest, Anastasia Kozatšok’i päevase kontserdiprogrammi ja lava korraldamise eest, Julia Nevodnõtšat toitlustusala ja toiduplatside korraldamise eest, Tetjana Gorbunovat ja Maria Tõmkiv’it partneritega suhtlemise eest, Antonina Galkinat ja Tetjiana Kovinskat meistriklasside asukoha korraldamise eest, peitevõrkude ja ekskursioonide asukoha eest, Inna Vnukovat vabatahtlike toetuse koordineerimise ja korraldamise eest, Inna Felt’i uskumatute fototsoonide loomise ja festivali kaunistamise eest, Natalja Ševtšenkot tikkimisnäituse ettevalmistamise ja korraldamise eest, Hanna Kirijenkot Ukraina pulmaetenduse koordineerimise ja korraldamise eest, Margarita Katrenkot teavitustoe ja hangete koordineerimise eest, Irõna Makushõnskajat fotograafide meeskonna koordineerimise ja pildistamise eest festivali ajal, Denis Priimagi sünkroontõlke eest ürituse ajal, Serhi Oliinõk’i ja Oleksandr Popov’i festivali etenduste sissejuhatamise eest, Anna Šulikat messi ja festivali kuulutuste koordineerimise eest ning Inna Gordijenkot projektijuhtimise, meedia, partnerite ja osalejatega suhtlemise ning pideva uute võimaluste otsimise eest.

  • Erilist tänu avaldame Allan Teetlausile, kes tegi kõik selleks, et festival „Rahvustikand ühendab“ toimuks Eesti Vabaõhumuuseumis ja tagas üritusel lava ning helinduse korraldamise.

  • Aitäh Volodõmõr Horbenkole kõigi visuaalsete toodete kujundamise eest, Print market OÜ-le, eriti Maksõm Hodusele kõigi festivali trükitoodete eest ning Valeriia Konievale tootmise ja trükikujundusega abistamise eest.

  • Aitäh Aleksandra Rõbnikova, Andri Verholjak ja Daša Poljakova festivalile „Raadio Druzi“ meediatoetuse eest.

  • Aitäh Volodõmõr Palamarile igakülgse abi ja projekti toetamise eest.

  • Täname oma vabatahtlikke. Noormehi, kes aitasid asukohta ette valmistada, alustades laudade transpordist ja lõpetades laste eest hoolitsemisega. Ja tüdrukuid, kes külalistega kohtusid, neid saatsid ja nõustasid ning meisterdasid ja mida kõike nad veel ei teinud.

  • Täname kõiki ürituse fotograafe eriliste vaadete eest ja kes salvestasid mälestuseks väärtuslikud hetked päevast: Shestakov&Maki, Jana Vorontsova, Natalja Drozd, Lilia Suhodolska, Sergei Fridman photography, Oleksandra Hrõpunova, Diana Didõk.


Täname kõiki külalisi, kes meie üritusel osalesid ja annetasid Krakeni eriüksuse SG toetusrühma vajadusteks! Tänu teile kogusime 627 eurot ja need on juba saadetud üksusele drooni ostmiseks!

Loodame, et me pole kedagi unustanud.

Vaadakem fotosid ja olgem rõõmsad, et olime sellel fantastilisel päeval kõik koos.

Järgmise kohtumiseni!

28 mai 2024