Festivalid

Ukraina diasporaa Eestis

käsitleb hoolikalt ukraina rahva igivanu traditsioone, säilitab neid ja annab edasi järgmistele põlvedele. Välismaised ukrainlased ei kaota oma juuri, armastavad Ukrainat ja suhtlevad hea meelega oma emakeeles.

Rahvusvahelised loovuse ja ukraina kultuuri festivalid Eestis on ideaalne platvorm ukraina loovuse populariseerimiseks ja maailma kultuurisaavutustega tutvumiseks, kultuurikontaktide arendamiseks ning eri riikide ukrainlaste sõpruse, koostöö ja üksteisemõistmise tugevdamiseks, ukraina rahvuskultuuri arendamiseks välismaal.

Ukraina Organisatsioonide Assotsiatsioon Eestis korraldab rahvusvahelist laste ja noorte loovuse festivali "Ukraina lilled" alates 2001. aastast ja loovusfestivali "PõhRahvusvaheline laste ja noorte loovuse festival "Ukraina lilled" Seda korraldavad alates 2001. aastast Ukraina Organisatsioonide Assotsiatsioon Eestis ja Ukraina Noorte Liit Eestis.

Festivali tingimuste kohaselt saab sellest osa võtta laps või loominguline meeskond, kes soovib demonstreerida oma oskusi, armastust ja pühendumust Ukrainale ja selle kultuurile jatäht" alates 2002. aastast.

Tutvu lähemalt Ühingu festivalide ajalooga

Rahvusvaheline laste ja noorte loovuse festival "Ukraina lilled"

Seda korraldavad alates 2001. aastast Ukraina Organisatsioonide Liit Eestis ja Ukraina Noorte Liit Eestis.

Festivali tingimuste kohaselt saab sellest osa võtta laps või loominguline meeskond, kes soovib demonstreerida oma oskusi, armastust ja pühendumust Ukrainale ja selle kultuurile.

Festivalile on kaasatud ka eesti kultuuri või teiste Eestis elavate rahvuste kultuuri esindavad loomingulised meeskonnad ja solistid, et väljendada austust Ukraina kultuuri vastu.

Juba 20 aastat on festivali toimunud erinevates Tallinna paikades ja kultuurikeskustes. Kontserte toimus ka teistes Eesti linnades. Lisaks kontsertidele toimuvad festivali raames kunstinäitused ja osavusvõistlused. 

3. juunil toimus Kaja kontserdimajas rahvusvaheline festival "Ukraina lilled - 2023".

Vaata fotosid festivalist

Loovuse festival "Põhjatäht"

alustas oma loomingulist teekonda 2002. aasta sügisel Eesti Ukraina Organisatsioonide Liitu kuuluvate seltside aktiivsel toel.

Vastavalt festivali tingimustele võtavad sellest osa täiskasvanud osalejad: osalemissoovi avaldanud Eesti ja teiste riikide Ukraina seltside solistid ja loomingulised meeskonnad.

Festival toimub iga kahe aasta tagant, eelmine toimub 6. novembril 2022. 

Festivalil osalejatele, eriti saabuvatele külalistele, korraldab festivali korraldaja ringkäigu Eesti või Tallinna vaatamisväärsuste, eelkohtumiste, ühisproovide jms.

Viimase 20 aasta jooksul on festivalil "Põhjatäht" osalenud kunstikollektiivid Lätist, Leedust, Ukrainast ja teistest riikidest. Lõppkontserdil osalesid Ukraina kuulsad loovisiksused Anna Kurylenko (Tšerkasõ Regionaalse Draamateatri näitleja ja laulja), Svjatoslav Boyko (bändi "Shirokyi Lan" ninamees) jt.

Veel fotosid festivalist "Põhjatäht - 2022"

Etnofestival "Võshyvanka ühendab/Rahvustikandi Paev"

toimus koostöös Eesti Vabaõhumuuseumiga ülemaailmse tikkimispäeva puhul ning saavutas suure eesmärgi - ühendada ukrainlasi ja eestlasi soovis säilitada iidseid rahvatraditsioone ja -kultuuri ning tutvustada üksteisele oma etniline kuuluvus ja rahvuslik kultuuripärand.

Korraldati mitmes kohas - käsitöötoodete mess, meistriklassid, toiduväljakud, kontsert, Eesti rahvusrõivaste väljapanek ning ühes kohas püstitati Baltimaade suurima tikitud rõivastega inimeste rekord.

Järgmine festival toimub 2024. aasta mais.

Vaata rohkem fotosid festivalist "Võsyvanka ühendab 2023"

Kutsume kõiki soovijaid koostööga liituma


Uudised rubriigist Festivalid

Фестиваль "Вишиванка об'єднує" | Rahvustikandi Ühendab 2024 | Таллінн

Зустрічайте! Фестиваль "Вишиванка об'єднує" запрошує всіх бажаючих на унікальне свято єднання народів через любов до мистецтва, народної творчості та традицій!

19 mai 2024

Festival „Rahvustikand ühendab“ laieneb ja kutsub vabatahtlikke!

Kuidas möödus festival eelmisel aastal läks ja miks see sündmus nii tähtis on? Mis oli kõige meeldejäävam ja mida sel aastal oodata? Kutsume teid kuulama Raadio 4 saates Ukraina Organisatsioonide Assotsiatsiooni suhtekorraldusdirektori Inna Gordienko intervjuud ja tuletame meelde, et…

10 aprill 2024

Saage festivali „Rahvustikand ühendab“ kontserdikava osalejaks!

Kas olete valmis lummama publikut oma talendiga ja kaasa lööma aasta säravaima pidupäeva korraldamisel? Festival „Rahvustikand ühendab 2024“ kutsub Teid osalema kontserdikavas!

8 aprill 2024

Koos tähtede poole!

29. oktoobril 2023. aastal toimub Tallinnas iga-aastane Rahvusvaheline Loomingufestival „Põhjatäht-2023“.

13 oktoober 2023

Rahvustikand ühendab

Seoses rahvusvahelise Rahvustikandi päevaga otsustasid Ukraina Organisatsioonide Assotsiatsioon ja Eesti Vabaõhumuuseum korraldada ainulaadse ürituse-„Rahvustikand ühendab“. Selle üritusega näitame nii ukrainlaste, kui eestlaste püüdlust hoida elus oma pärandit, pakume võimaluse tutvuda teineteise…

8 mai 2023

Festival rõõmustab meid veel palju-palju aastaid

Festival rõõmustab meid veel palju-palju aastaid! Rahvusvaheline laste ja noortefestival „Ukraina lilled” tähistab sel aastal 20. aastapäeva.

18 juuni 2021